BEL DIRECT 06-15 23 17 23

Informatievoorziening die effectief aansluit op je organisatie en strategie

Veel organisaties worden geremd in functioneren en ontwikkeling doordat de gebruikte toepassingen verouderd zijn, versnipperd zijn en niet aansluiten op de veranderde werkelijkheid. Vaak is een veelheid aan systemen in gebruik, van verschillende leveranciers, met overlap van functionaliteit en gegevensvastleggingen. Hierdoor zijn processen binnen de organisatie ineffectief, tijdrovend en geldverspillend en zijn ook samenwerkingen met andere organisaties lastig te realiseren.

Mijn toegevoegde waarde

Als informatiemanager laat ik de informatievoorziening optimaal aansluiten op organisatie en strategie en zorg dat ook samenwerkingen effectief verlopen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor beschikbaarheid, onderhoud en doorontwikkeling van de informatievoorziening. Contracten met leveranciers worden getoetst en gerationaliseerd. Altijd in samenspraak met de business-, ketenpartners en leveranciers. Daarbij let ik nadrukkelijk op de financiën.  

 

Eerdere resultaten 

In al mijn opdrachten in de afgelopen 15 jaren komen aspecten van informatiemanagement aan bod. Van vernieuwing van informatievoorziening tot aan onderhandelingen met leveranciers over nieuwe contracten en management van de verandering.

  • Voor DUO heb ik met de afdeling informatiemanagement meerdere informatieplannen opgeleverd met een omvang van 20.000 tot 40.000 uren.
  • In het Programma Infrastructuur Registers heb ik het vernieuwingsplan opgesteld voor 16.000 uren.
  • Bij herinrichting van de ontwikkelorganisatie bij DUO heb ik het beheer van alle klantcontact applicaties ondergebracht (beheerorganisatie van 13 fte).
  • Bij DUO heb ik meegewerkt aan de introductie van life cycle management op applicaties. Dit is de structurele sturing op aanschaf, onderhoud en vervanging van applicaties.

 

Wat kun je concreet van mij verwachten?

Met de medewerkers breng ik het applicatie- en gegevenslandschap en de beheerorganisatie in beeld. Vervolgens spiegelen we dat aan de businessorganisatie, ontwikkelrichting en omgeving. Aan de hand daarvan definiëren we een actieplan om de informatievoorziening en het beheer daarvan aan te laten sluiten op de behoeften van de organisatie. Vervolgens richten we een proces in waarbij die aansluiting blijvend gemanaged wordt.

Contactgegevens

Johan Gritter

Beethovenlaan 68
9722 KM Groningen
06-15 23 17 23

Linkedin
Twitter

KvK 01138128

Stuur een bericht
Copyright © 2017 Johan Gritter