BEL DIRECT 06-15 23 17 23

In dit onderdeel deel ik publicaties rond innovatie die ik interessant en belangrijk vind. Deze geven een beeld van de ontwikkeling van innovatie in organiseren, samenwerken en informatievoorziening.

  • 11 september 2017 Ook bij de overheid van Nederland dringt het besef door dat het verbeteren van dienstverlening slecht van binnenuit gaat maar vraagt om impulsen van klanten, creatievelingen en specialisten. We zijn nog niet zo ver als bijvoorbeeld GOV.UK die structureel financiering toewijst aan start-ups die een innovatieve bijdrage leveren aan overheidsdienstverlening. Wel worden steeds vaker hackathons georganiseerd waarin creatieve geesten, techneuten en klanten worden uitgedaagd om te komen met slimme innovaties. Het is een start.. UWV en SVB organiseren dit jaar samen weer een Hackathon. De hackathon vindt plaats in het weekend van 28 en 29 oktober in Eindhoven.

 

 

  • 29 juni 2017 De onafhankelijke stichting e-governance heeft een brief geschreven aan formateur Gerrit Zalm, om hem een helpende hand te bieden. De stichting, onder leiding van Jan Baan, heeft als missie de Versnelling van de digitalisering van de samenleving op basis van de 4 belangrijkste e-governance principes Digital identity, Connected databases, Controlled access, Absolute transparency. Lees hier het advies aan Gerrit Zalm.

 

  • 8 juni 2017 In een interview met Computable meldt de Digicommissaris terugkijkend op zijn inspanningen: "De basis voor de Digitale Overheid is nagenoeg op orde." Dat vind ik veel te positief. De basis voor "De digitale overheid" hebben we bij lange na nog niet. Waar ik het wel volmondig mee eens ben: de volgende bewindspersoon verantwoordelijk voor de digitale overheid "moet in ieder geval iemand zijn met bezieling, iemand die feeling heeft met digitalisering. Het moet een bewindspersoon zijn die beschikt over een potje met geld, minstens over een groepje mensen met kennis en het moet het liefst iemand zijn met doorzettingsmacht." Graag, en maak van het groepje een groep en van het potje een pot! Lees het volledige interview met Bas Eenhoorn.

 

 

  • 26 april 2017 Een geweldig slimme overheidsdienstverlening met top digitale voorzieningen, gefundeerd op blockchain: Estland. Lets's say Estonia first, the Netherlands second? Lees 'How Estonia Became a Tech Powerhouse'.

 

  • 19 april 2017 Gemeente Utrecht verkent hoe de blockchain-technologie uitkomst kan bieden aan burgers met financiële problemen door ondersteuning bij beheer van het huishoudboekje: Blockchain en het huishoudboekje.

 

  • 18 april 2017 Evaluatie Digicommissaris: "... De hele overheid moet anders gaan werken, en zich aanpassen aan de leef- en werkwijze van de inwoners en de ondernemers. De samenleving is al in verregaande mate digitaal ontwikkeld en dat zal zich in de komende tijd in een nog grotere snelheid doorzetten... Lees de evaluatie van de Digicommissaris.

 

  •  12 april 2017 Geachte heer/mevrouw de rechter... Over een paar maanden kunt u geluidsopnames niet meer gebruiken als bewijsmateriaal. De echtheid van geluidsopnames kan namelijk in twijfel worden getrokken. Zie (en hoor) hier het bewijs dat een computer door Deep Learning & Kunstmatige Neurale Netwerk een willekeurige stem binnen 1 minuut kan aanleren. Hoe kunnen we hier op inspelen? Blockchain :) Registreer je opname, zodat er niet mee gesjoemeld kan worden.

 

Meer weten?

Meer weten over mij en wat ik voor jou en je organisatie kan betekenen? Neem dan gewoon even contact op.

Contact

Copyright © 2017 Johan Gritter